Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 11. detsember 2018

Maa tagatisel laenu pakkuv LandCredit: meie mõistame maa väärtust

Põllu- ja metsamaa tagatisel hüpoteeklaenu pakkuv AS LandCredit on kiirelt arenev finantsettevõte, kelle kohta klientidel on öelda ainult positiivset. LandCredit kuulub Eesti ühe suurema põllu- ja metsamaahaldaja ASi Vestman Energia ettevõtete hulka.

Maa tagatisel laenu pakkuv LandCredit: meie mõistame maa väärtust
LandCredit finantseerib muuhulgas ka hooajatöid. Võta meiega ühendust, kui vajad lisavahendeid Autor: LandCredit

„Ükski pank ega finantsasutus ei keskendu täna peamiselt metsa- ja põllumaa tagatisel laenude andmisele nagu LandCredit. Meie emafirmal on kogemused põllu- ja metsamaaga aastast 1997, seega võib öelda, et oleme üle 20 aasta tegelenud maaelu ja põllumajanduse arendamisega,” ütleb LandCrediti müügijuht Matis Kivila, kelle sõnul saigi ettevõtte loomine aluse kohaliku metsa- ja põllumehe vajadusest hankida oma tegevuse arendamiseks vahendeid ning võimalusest saada neid vahendeid kiiremini kui pangast laenu taotledes.

Kliendid on seni ettevõtte üles leidnud peamiselt läbi teiste klientide. Metsandusfirma Pärna Metsad OÜ tegevjuht Kennar Lõhmus kuulis LandCreditist tuttavalt, kes oli hüpoteeklaenuks pakkumise saanud. „Meie saime temalt info ning oleme kasutanud LandCreditit metsamaade ostmiseks juba kaks korda. Nende eelis on menetluse ja pakkumise tegemise kiirus ning lisaks see, et nad tegelevad ka ise põllu- ja metsamaa hindamisega. Pangad soovivad saada kalleid ja aeganõudvaid hindamisakte.”

Lõhmus nendib, et on ka ise soovitanud LandCreditit ettevõttele, kellel on laenu saamisega kiire. „Meie valdkonnas on kiirus oluline. Kui klient pakub mulle metsa müüa, siis soovib ta kohe notarisse minna, mitte aga nädalaid ja võib-olla isegi kuid oodata, kuniks pangad või muud krediidiasutused otsustavad. Meie tehingu jaoks võib siis olla juba liiga hilja.”

Sama meelt on ka üks teine Saaremaa põllumajandustootja, kes on samuti LandCrediti abi kasutanud. „Nad suudavad tõesti kiirelt reageerida. Meil on kogemusi, kus pangaga asjaajamine võttis mitu kuud, aga LandCreditist saime raha nädalaga. Lisaks on tegemist väga kliendisõbralike töötajatega, kes leiavad vastavalt kliendi vajadustele ja võimalustele kiirelt lahenduse.”

Põllumajandusettevõtte OÜ MRS juhatuse liige Ranet Sootla kasutas samuti LandCreditit hetkel, kui oli vaja raha investeeringuteks. „Nende teenindus on väga korralik ning asjaajamine käis ruttu,” kiidab ta. Sootla kuulis LandCrediti võimalustest läbi koostööpartneri.

LandCredit aitab seal, kus pankade käed lühikeseks jäävad

Matis Kivila sõnul on tõepoolest metsa- ja põllumajandusettevõtetel sageli keeruline pangast laenu saada, sest pangad ei ole eriti paindlikud ega suuda tihtipeale hinnata maa tegelikku väärtust. „Meie ettevõtete grupil on üle 20 aasta kogemust põllu- ja metsamaa heaperemehelikul haldamisel, millest tulenevalt oleme veendunud, et oskame maad õiglaselt hinnata. Maaomanik saab meilt paindlikel tingimustel suurema laenusumma kui pangast ja lisaks oleme oluliselt kiiremad!”

LandCredit soovib aidata põllumeest keerulistel hetkedel, kui pank ei suuda neile laenu anda või finantside saamisega on kiire. Metsanduses ollakse paljudel klientidel aidanud suurendada käibekapitali, et ettevõtjad saaksid oma äri intensiivsemalt ajada ja laiendada.

Müügijuhi sõnul pole vaja karta, et LandCredit oma suunitlust muudaks: „Keskendume põllule ja metsale ning plaanime jäädagi selle ala peale. Pangad ei pea seda valdkonda üldiselt eriti perspektiivikaks, meil on aga suured plaanid. Tahame kasvada suurimaks põllu- ja metsamaa tagatisel laenu andvaks finantsasutuseks.”

LandCrediti eesmärgiks on panustada maaelu arengusse ja rohelistesse tehnoloogiatesse. Maaomanikele pakutakse paindlikke kliendi vajadustest lähtuvaid finantseerimise lahendusi metsa- ja põllumaa tagatisel, samuti aidatakse finantseerida päikeseparkide rajamist. Ettevõte suudab adekvaatselt ja õiglaselt hinnata metsa- ja põllumaa väärtust üle Eesti, võttes arvesse kinnistu asukohta ja eripärasid.

Uuri lisa: www.landcredit.ee

Maa tagatisel laenu pakkuv LandCredit: meie mõistame maa väärtust
LandCredit aitab seal, kus pankade käed lühikeseks jäävad. Autor: LandCredit